ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Πολιτική Απορρήτου – Fitius

Η Πολιτική Απορρήτου της Fitius έχει διαμορφωθεί με τρόπο ο οποίος σας επιτρέπει να κατανοείτε ποιες πληροφορίες συλλέγουμε σχετικά με την online περιήγησή σας και γιατί, πώς μπορείτε να δείτε/λάβετε αυτές τις πληροφορίες, καθώς και πώς μπορείτε να προχωρήσετε στην οριστική διαγραφή αυτών.

Ιδιωτικότητα Χρηστών και Προστασία Δεδομένων

Η συνεχής ροή δεδομένων στο διαδίκτυο αποτελεί πλέον καθημερινότητα! Παρ’ όλα αυτά, η συλλογή και η επεξεργασία των δεδομένων αυτών πρέπει να γίνονται μόνον εφόσον αυτές κρίνονται απαραίτητες και νομιμοποιούνται.
Σε συμφωνία με την οικεία νομοθεσία, καθώς και με τον κώδικα δεοντολογίας που διέπει την εταιρεία μας, εμείς ως Fitius δεσμευόμαστε ότι δεν θα πωλήσουμε, ενοικιάσουμε, διανείμουμε ή δημοσιοποιήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο τα προσωπικά στοιχεία σας.

Σχετική Νομοθεσία

Παράλληλα με τα εγκατεστημένα εσωτερικά συστήματά του, ο ιστότοπός μας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμμορφώνεται με την εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία, όσον αφορά την προστασία δεδομένων και την ιδιωτική ζωή των χρηστών. Ταυτόχρονα, η εταιρεία μας δεσμεύεται και για κάθε περαιτέρω συμμόρφωση και προσαρμογή του ιστοτόπου σε πιθανές μεταγενέστερες μεταβολές της νομοθεσίας.

Η σχετική νομοθεσία, στην οποία αναφερόμαστε παραπάνω, είναι η ακόλουθη:

  • EU Data Protection Directive 95/461995 (DPD)
  • EU General Data Protection Regulation 2016/679 (GDPR)
  • Ν.2472/1997 για την Προστασία Ατόμου από την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

Τι είδους πληροφορίες συλλέγουμε;

Συλλέγουμε πληροφορίες οι οποίες μας βοηθούν να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε! Τα δεδομένα που συλλέγουμε χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις υπηρεσίες που μας ζητάτε και, σε καμία περίπτωση, δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.

Ο ιστότοπός μας, λοιπόν, συλλέγει Cookies και, σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο, IP Addresses, δίχως ωστόσο να συγκεντρώνει, επεξεργάζεται ή αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα που αφορούν τη χρήση αυτών.

Επιπρόσθετα, κάθε φορά που συμπληρώνετε μία φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ιστοσελίδας μας, συλλέγουμε πληροφορίες τις οποίες διαχειριζόμαστε ως προσωπικά δεδομένα. Ως προσωπικά δεδομένα θεωρούμε τα στοιχεία που δηλώνετε και προσδιορίζουν αποκλειστικά το άτομό σας, όπως το όνομά σας, το email σας και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου σας.

Πώς συλλέγουμε τα προσωπικά δεδομένα;

Αρχικά, όταν υποβάλλετε τα στοιχεία σας σε μία φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις υπηρεσίες μας μέσω της ιστοσελίδας μας, εμείς λαμβάνουμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αυτά.

Το μήνυμα αυτό αποστέλλεται μέσω του πρωτοκόλλου SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). Οι διακομιστές SMTP προστατεύονται από TLS ή SSL πιστοποιητικό, γεγονός που σημαίνει ότι το περιεχόμενο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κρυπτογραφείται, προτού αποσταλεί μέσω του διαδικτύου. Κατόπιν, το περιεχόμενο αποκρυπτογραφείται από τους τοπικούς υπολογιστές και τις τοπικές συσκευές.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων του ιστοτόπου μας. Αυτή η ενέργεια συμβάλλει στη διεκπεραίωση ορισμένων διαδικασιών μας – για παράδειγμα, στη διατήρηση των πληροφοριών σας, σε περίπτωση που καταστεί αδύνατη η λήψη του email μέσω του διακομιστή SMTP.

Ακόμη, όταν επιλέγετε να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο μας στο inbox του email σας, η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου αποθηκεύεται στον ιστότοπό μας, παραλαμβάνεται μέσω email και προωθείται στο MailChimp, το οποίο παρέχει στην εταιρεία μας υπηρεσίες email marketing.

Η διεύθυνση του email σας παραμένει στη βάση δεδομένων του MailChimp για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες του ή έως ότου ζητήσετε ρητά την κατάργησή σας από τη λίστα μας. Σας ενημερώνουμε ότι όσο η διεύθυνση email σας παραμένει στη βάση δεδομένων του MailChimp, πρόκειται να λαμβάνετε από εμάς περιοδικά ενημερωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εάν είστε κάτω των 16 ετών, θα πρέπει να λάβετε τη συναίνεση των γονιών σας, προτού εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Θεωρούμε ότι το MailChimp αποτελεί έναν τρίτο φορέα επεξεργασίας δεδομένων.

Πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα;

Αξιοποιούμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε με τον παραπάνω τρόπο, όπως τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου σας, ώστε να μπορούμε να αλληλεπιδρούμε μαζί σας άμεσα και καλύτερα!

Δεδομένου ότι αποσκοπούμε στη δική σας ικανοποίηση, ζητούμε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των στοιχείων σας για συγκεκριμένους σκοπούς. Σας ενημερώνουμε ότι έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε τη συναίνεσή σας ανά πάσα στιγμή.

Πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σας;

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί πιστοποιητικό SSL. Το SSL εγγυάται την ασφαλή σύνδεση μεταξύ του server που φιλοξενεί την ιστοσελίδα μας και του περιηγητή που χρησιμοποιείτε. Κάθε δεδομένο που μεταφέρεται (αρχεία, προσωπικά στοιχεία κ.ά.) από και προς το website μας κρυπτογραφείται, ώστε να είναι αδύνατο για οποιονδήποτε τρίτο να έχει πρόσβαση σε αυτό χωρίς την απαιτούμενη εξουσιοδότηση ή να το υποκλέψει.

Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε επιτυχώς τα προσωπικά δεδομένα σας, από την πρώτη κιόλας στιγμή που αυτά λαμβάνονται μέσω του ιστοτόπου μας. Παρ’ όλα αυτά, στην ακραία περίπτωση που πληροφορηθούμε την ύπαρξη κάποιας παραβίασης ασφαλείας, σας ειδοποιούμε εγκαίρως, ώστε να λάβετε τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα.

Τέλος, διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας μόνο για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται, προκειμένου να εκπληρωθεί ο σκοπός για τον οποίο τα συλλέξαμε.

Αποστολή/Διαγραφή προσωπικών δεδομένων

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να μην λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο διαγραφής (unsubscribe) που περιλαμβάνεται σε όλα τα ενημερωτικά δελτία που αποστέλλουμε στο email σας.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε τα στοιχεία που σας αφορούν και είναι καταχωρισμένα στη βάση δεδομένων της εταιρείας μας, μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@fitius.gr με θέμα «ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ».

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγράψουμε οριστικά τα στοιχεία σας από τη βάση δεδομένων της εταιρείας μας, μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@fitius.gr με θέμα «ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ».

Παραβιάσεις δεδομένων

Κάθε τυχούσα παραβίαση της βάσης δεδομένων αυτού του ιστοτόπου ή της βάσης δεδομένων τρίτου φορέα επεξεργασίας δεδομένων (εφόσον αυτή γνωστοποιηθεί σε εμάς), η οποία συνεπάγεται ότι τα προσωπικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αναγνωρίσιμη μορφή έχουν κλαπεί, θα κοινοποιείται εγκαίρως σε όλους τους άμεσα ενδιαφερομένους. Παράλληλα, θα κοινοποιείται στις αρμόδιες αρχές εντός 72 ωρών από την ώρα της παραβίασης.

Αλλαγές στην πολιτική απορρήτου μας

Η παρούσα πολιτική απορρήτου δύναται να τροποποιείται ανά ορισμένα χρονικά διαστήματα, προς συμμόρφωση πάντα με το νομοθετικό πλαίσιο ή τις εξελίξεις στον χώρο της προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς έχει δημιουργηθεί με βάση την τρέχουσα νομοθεσία. Οι πελάτες και οι χρήστες του παρόντος ιστοτόπου δεν θα ενημερώνονται υπό μορφή ειδοποίησης για τις ως άνω αναφερόμενες τροποποιήσεις.

Γι’ αυτόν τον λόγο, συνιστούμε συχνό έλεγχο της παρούσας σελίδας, προκειμένου να μένετε ενημερωμένοι σχετικά με τυχούσες προσθήκες ή μεταβολές στην πολιτική απορρήτου μας, οι οποίες θα είναι πάντοτε σύννομες, όπως επισημαίνουμε και πιο πάνω.

Third Party Εργαλεία

Η παρούσα ιστοσελίδα συνεργάζεται με ορισμένους τρίτους φορείς, οι οποίοι παρέχουν για λογαριασμό μας τα απαραίτητα εργαλεία για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε. Αυτά τα τρίτα μέρη είναι προσεκτικά επιλεγμένα και συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική νομοθεσία.

Google Analytics

Χρησιμοποιούμε το Google Analytics για την παρακολούθηση της αλληλεπίδρασης των χρηστών με την ιστοσελίδα μας. Αξιοποιούμε τα δεδομένα που μας παρέχει, προκειμένου να προσδιορίσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας, να κατανοήσουμε σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες εντοπίζουν την ιστοσελίδα μας και περιηγούνται σε αυτήν, καθώς και να εξετάσουμε τη διαδρομή της πλοήγησής τους μέσα σε αυτή.

Το Google Analytics καταγράφει δεδομένα όπως τη γεωγραφική σας θέση, τη συσκευή σας, το πρόγραμμα περιήγησης σας στο διαδίκτυο και το λειτουργικό σας σύστημα. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν θεωρείται προσωπικό δεδομένο.

Επιπλέον, το Google Analytics καταγράφει τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίησή σας. Εντούτοις, εμείς δεν διαθέτουμε πρόσβαση σε αυτή την πληροφορία.

Google (Πολιτική Απορρήτου)

Hotjar

Χρησιμοποιούμε το Hotjar με στόχο την περαιτέρω κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι επισκέπτες μας περιηγούνται στον ιστότοπό μας, καθώς και τη διαπίστωση πιθανών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κατά την πλοήγησή τους. Επιδίωξή μας αποτελεί η συνεχής βελτίωση της εμπειρίας που παρέχουμε στους χρήστες της ιστοσελίδας μας.

HotJar (Πολιτική Απορρήτου)

Facebook Pixel Code

Χρησιμοποιούμε το Facebook Pixel Code με σκοπό την παροχή εξατομικευμένου περιεχομένου κατά την πλοήγηση των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας στο facebook. Παράδειγμα: Εάν περιηγηθείτε στον ιστότοπό μας, ενδέχεται αργότερα να δείτε στο facebook μία διαφήμιση άρθρου της εταιρείας μας.

Facebook Pixel Code (Πολιτική Απορρήτου)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

Πολιτική Ορθής Χρήσης Cookies – Fitius

Σεβόμενοι πάντα την ιδιωτικότητά σας, έχουμε σχεδιάσει τον ιστότοπό μας έτσι ώστε αυτός να συγκεντρώνει μόνο όσα δεδομένα είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του. Κύριο σκοπό της χρήσης των cookies από μέρους μας αποτελεί η διασφάλιση μίας απόλυτα ποιοτικής εμπειρίας πλοήγησης των επισκεπτών μας.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι μέσω των cookies συλλέγουμε προσωπικές σας πληροφορίες, όπως το ιστορικό επισκεψιμότητας ιστοσελίδων, σας ενημερώνουμε για τη χρήση των cookies από τον ιστότοπό μας, διαβεβαιώνοντάς σας για την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση στην ιδιωτική ζωή σας.

Τι είναι τα cookies;

Τα cookies είναι μικρά αρχεία σε μορφή κειμένου, τα οποία αποθηκεύονται σε κάθε συσκευή από την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο (desktop, laptop, tablet, mobile), κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο. Τα cookies παρέχουν στον ιστότοπο πληροφορίες της πλοήγησής σας στο διαδίκτυο, όπως ποιες ιστοσελίδες επισκεφθήκατε προηγουμένως.

Τα cookies δεν αποτελούν ιούς ή μέρη κώδικα, καθώς δεν πολλαπλασιάζονται ούτε εξαπλώνονται σε άλλα δίκτυα.

Γιατί τα cookies είναι αναγκαία;

Τα cookies κρίνονται αναγκαία για τη δική σας άψογη και ασφαλή διαδικτυακή εμπειρία! Οι ιστότοποι θεωρούν απαραίτητη την αποδοχή χρήσης των cookies για την ορθή λειτουργία τους, ώστε να σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε τις λειτουργίες τους – όπως, για παράδειγμα, να αποκτήσετε πρόσβαση στο καλάθι αγορών.

Επιπλέον, τα cookies διευκολύνουν την πλοήγησή σας, καθώς επιτρέπουν σε κάθε ιστότοπο να αναγνωρίζει τη συσκευή σας και να προσαρμόζει το περιεχόμενό του σε αυτήν (κωδικός πρόσβασης, γλώσσα, μέγεθος γραμματοσειράς κ.ά.), ώστε να μην απαιτείται κάθε φορά να εισάγετε εσείς τις προτιμήσεις σας.

Πώς χρησιμοποιούμε τα cookies;

Αξιοποιούμε τα cookies με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια και αναβάθμιση της εμπειρίας χρήσης του ιστοτόπου μας. Ορισμένα από τα cookies που χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα μας αφορούν τον τρόπο με τον οποίο αποκτάτε πρόσβαση σε αυτήν, καθώς και τη συμπλήρωση των ηλεκτρονικών φορμών επικοινωνίας.

Σας ενημερώνουμε ότι είναι τεχνικά ανέφικτο να παρέχουμε εκ προοιμίου την επιλογή ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης της χρήσης cookies στην ιστοσελίδα μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για την από μέρους μας χρήση των cookies.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον το επιθυμείτε, έχετε εσείς οι ίδιοι τη δυνατότητα να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του περιηγητή σας, ώστε να περιορίσετε σημαντικά τη χρήση των cookies από κάθε ιστότοπο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γενική χρήση των cookies, καθώς και του τρόπου περιορισμού ή αποκλεισμού τους, μπορείτε να βρείτε στο allaboutcookies.org.

Γιατί χρησιμοποιούμε τα cookies;

Όπως τονίζουμε και παραπάνω, η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μόνο όσα cookies κρίνονται ως απαραίτητα για την απρόσκοπτη λειτουργία της, καθώς για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας και της εμπειρίας των επισκεπτών μας. Για τον λόγο αυτόν, συμμορφωνόμαστε απόλυτα στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί ορθής χρήσης των cookies, βάσει της υπάρχουσας νομοθεσίας
(http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm).

Πιο αναλυτικά, η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies τα οποία συμβάλλουν στην υλοποίηση των εξής ενεργειών μας: εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων, καθώς και ανάλυση της επισκεψιμότητας και της απόδοσης των διαφημιστικών εκστρατειών.

Ποια cookies χρησιμοποιούμε;

Ορισμένα cookies είναι απαραίτητα για την παροχή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ιστοσελίδας μας. Ειδικότερα, ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί τα ακόλουθα cookies:

  • cookie_notice_accepted

Αλλαγές στην πολιτική cookies

Η παρούσα πολιτική cookies δύναται να τροποποιείται ανά ορισμένα χρονικά διαστήματα, προς συμμόρφωση πάντα με τις αλλαγές του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου. Για αυτόν τον λόγο, συνιστούμε συχνό έλεγχο της παρούσας σελίδας, προκειμένου να μένετε ενημερωμένοι σχετικά με τυχούσες προσθήκες ή μεταβολές στην πολιτική μας, οι οποίες θα είναι πάντοτε σύννομες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας, θα βρείτε στην Πολιτική Απορρήτου που εφαρμόζει η εταιρεία μας.

ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ

Καλάθι

Κλείσιμο

Αγαπημένα

Κλείσιμο

Categories